Clean interiors! Wat opruimen met je doet – Five Line Label

Clean interiors! Wat opruimen met je doet

Clear house, clear mind

Marie Kongo is inmiddels de bekendste opruimgoeroe uit Japan en met haar tips bewijst ze dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Ze laat zien dat het om kleine aanpassingen gaan die de onrust kunnen weghalen. Zo geeft ze in haar boek ‘The life-changing magic of tidying up' tips om alles een vaste plek te geven en te starten met ontspullen.

Benieuwd naar meer? check Tidying Up with Marie Kondo op Netflix.Wabi Sabi

We blijven nog even in de Japanse sferen want Wabi Sabi is een mooie filosofie die staat voor de perfectie van imperfectie. Het is een gevoel, een levensstijl die moeilijk in woorden te vangen is maar het belangrijkste is dat het je een oase van rust geeft.


 

Dit gevoel zie je ook steeds meer terug in interieur styling en dat is niet voor niks! De stijl brengt je terug naar de puurheid van de natuur en bewijst dat less echt altijd more is. Denk aan doorleeft hout, betonnen vloeren, ruwe muren in combinatie met mooie houten stoelen met simplistische vormen. Hou het clean en clear, ook in het kleurgebruik.


   


Onze Nederlandse favoriet

Wij maakten voor het eerst kennis met de Wabi Sabi stijl bij Beachclub Republiek Bloemendaal. Styliste Anne Claus weet hoe ze eenvoud spannend kan maken en staat bekend om haar rust in materiaal en kleurgebruik. Door de juiste texturen, technieken en kunst met elkaar te combineren weet ze in elk interieur haar tijdloze handtekening achter te laten. Wij selecteerden onze favorieten:


 

 
Miyazaki

Op zoek naar een eye catcher in je interieur? De stoelen van Miyazaki zijn zeker een must! Om vooruitstrevend te blijven werken ze samen met (Japanse) designers. Mooi om te zien hoe vakmanschap samen gaat met design. 


 

#INASTATEOFCLARITY

×