Our material – Five Line Label
The material

Organic cotton explained

De producten van Five Line Label worden ontwikkeld met 100% biologisch katoen. Samen met onze GOTS certified (Global Organic Textile Standard) leverancier kiezen wij altijd voor de meest milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde optie. We vertellen graag wat het precies inhoudt zodat je weet en voelt wat je draagt.

'Biologisch katoen is katoen dat wordt verbouwd zonder het gebruik van giftige en hardnekkige pesticiden en synthetische meststoffen.'

1. High Quality

Doordat biologisch katoen zonder giftige stoffen en in gezonde grond verbouwd wordt, zijn onze producten van hoge kwaliteit.

2. Sustainable

De vezels zijn langer en zachter dan van normaal katoen. Omdat ze met de hand worden geplukt, worden deze vezels niet verzwakt of gebroken, wat resulteert in duurzame stoffen.

3. Less water and CO2

Er worden biologische landbouwtechnieken gebruikt die voorkomen dat koolstof in de atmosfeer terechtkomt en waar grote hoeveelheid water bespaart wordt. Deze regels worden streng gehanteerd door de biologische landbouw.

4. People

Biologisch katoen wordt met de hand geplukt, zonder het gebruik van machines of chemicaliën, dus veiliger voor werknemers. Wanneer er machinaal geplukt en behandeld wordt met giftige chemicaliën kan dit werknemers ernstig schaden.

5. Certificates

Biologisch katoen is altijd gecertificeerd. De grootste en internationaal erkende organisatie die biologisch katoen controleert en certificeert is GOTS (Global Organic Textile Standard). Leveranciers hebben hier een licentie nummer, zodat wij dit kunnen controleren. 

×