Het is bewezen; van sporten krijg je energie. Roshan deelt haar tips! – Five Line Label

Het is bewezen; van sporten krijg je energie. Roshan deelt haar tips!

Door sporten en veel bewegen komen er stofjes vrij in het lichaam en de meest bekende ervan is endorfine. Endorfine staat bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon omdat het binnen een minuut een stressreactie kan stilleggen. Het wordt ook wel de natuurlijke pijnstiller genoemd. Dit stofje geeft je een gevoel van geluk en wie wil dat nou niet hebben!

Founder Roshan deelt haar sporttips. 

 

Give yourself a natural boost! 

Sporten….er niet altijd zin in hebben, maar weten dat het goed is voor lichaam en geest. Dat trekt mij vaak over de streep om toch dat half uurtje tot uurtje te gaan bewegen, want wat voel je je energiek als je klaar bent!

Het liefste sport ik in de buitenlucht, daarom zit ik al van jongs af aan bij een hockeyclub. Daarnaast vind ik het fijn om ook thuis nog wat losse sportlesjes te volgen om in beweging te blijven. Hierbij mijn tips voor leuke online lessen; 

 

1. Hip Hop Fit lesjes van Mike Peele (Youtube)

Deze amerikaanse man leert je een hiphop choreografie aan binnen 30 minuten. Zijn motto is Create, Motivate, Inspire. En de man pept je helemaal op tijdens zijn lesjes met zijn enthousiasme en grote lach. Nog een bijkomstigheid; hij is easy on the eyes ;)


2. POPSUGAR fitness kanaal (Youtube)

Op dit kanaal staan eindeloos veel soorten lessen. Van 5 minuten tot meer dan een uur kan je filteren wat je wilt trainen en voor hoe lang. Wat ook super handig is, is dat je bijna geen attributen nodig hebt behalve een paar gewichtjes en een matje. Een van mijn favorieten is het Zumba Strong lesje. Een cardio en fullbody workout met een soort dans/boks combinatie op lekkere muziek.3. Yoga by Adrienne (Youtube)

Deze vrouw geeft heerlijke lesjes bij haar thuis. Haar hond Benji komt ook vaak in beeld :) Wat ik zo fijn vind aan Adrienne is haar zachte stem en haar manier van uitleggen. Je kan bij haar ook een 30 dagen challenge doen. Het is zeker een aanrader met een mooie opbouw.4. Nike Training (App)

Met deze app kun je verschillende workouts doen. Hier kan je filteren op welke spiergroepen je wilt trainen en er staan trainingen op van oa Cristiano Ronaldo. Naast workouts hebben ze ook Coaching en Wellness pagina’s met verschillende tips om lichaam en geest bij elkaar te brengen.
 


 

5. Hockey

Voor mij is er geen leukere sport dan hockey. Lekker in de buitenlucht met een team trainen en wedstrijden spelen. Voor mij is dit een enorme uitlaatklep. Hier kan ik mijn stress eruit slaan en mijn gedachten op nul zetten. Elke keer als ik heb gehockeyd, kom ik thuis met een frisse en heldere mind. Wil jij je trainingen en activiteit bijhouden? Dan geef ik als tip mee om een activity tracker (Fitbit) aan te schaffen. Dit kan je helpen motiveren om te bewegen, want alles wat je doet qua activiteit wordt gemeten. #stateofclarity

×