8x documentaires over de (fast)fashion industrie die je aan het denken – Five Line Label

8x documentaires over de (fast)fashion industrie die je aan het denken zetten

1. The True Cost

Wie betaalt echt de prijs voor onze kleding? In deze schokkende documentaire ga je mee op reis over de hele wereld en krijg je een kijkje in de levens van de vele mensen en plaatsen achter onze kleding.


2. Dumped in the desert

Het probleem van overconsumptie. Ongedragen kleding die wordt gedumpt en verbrand in de Atacama woestijn in Chilli. Een YouTube documentaire die weergeeft hoeveel impact Fast Fashion heeft op het milieu. 3. River Blue

Natuurbeschermer Mark Angelo heeft een rondreis van 3 jaar gemaakt om de vervuiling van de fashion industrie vast te leggen. Één van de onderwerpen zijn de vervuilde rivieren dichtbij de fabrieken waar alle giftige (kleur)stoffen in terecht komen.4. Made in Bangladesh

In deze film volg je de 23 jarige vrouw Shimu. Ze werkt slopende uren voor extreem laag loon. Het laat zien hoe slecht, ongezond en oneerlijk de werkomstandigheden zijn in Bangladesh. 
5. The Machinist

Door de ogen van 3 kledingarbeiders krijg je hun strijd mee die ze elke dag moeten voeren. In de fabriek maar ook in hun thuissituatie en hoe de slechte werkomstandigheden invloed hebben op hun dagelijkse leven. 
6. Udita

Leven, dood, onderdrukking en verzet. 5 jaar in het leven van vrouwen die de strijd voeren in de kledingindustrie waar mishandeling en arrestaties dagelijks voorkomen.
7. The Next Black

Een film waarin onderzoek wordt gedaan naar de toekomst van de kleding. Welke biologische materialen en technologieën staan er op ons te wachten als we de juiste keuzes maken?
8. Unravel

Waar gaan onze kleren naartoe nadat we ze hebben gerecycled of gedoneerd? In deze video van een kwartier zie je wat er gebeurd in India met de kleding die westerlingen weggooien.


×